⌂GlucoHorse

Wat is glucosamine voor paarden?

Zoek je glucosamine voor je paard? Of wil je gewoon meer weten over glucosamine? Hier krijg je een antwoord op al je vragen.

Wat is glucosamine?
Die vraag kun je op verschillende manieren beantwoorden:

 • Glucosamine is een wit poeder. Het heeft een vrij bittere smaak.
 • Glucosamine is een aminosuiker. De chemische formule is C6H13NO5.
 • Glucosamine is een lichaamseigen stof. Bij mensen en paarden komt het van nature in het lichaam voor.
 • Glucosamine is een voedingssupplement. Het wordt gebruikt als ondersteuning bij gewrichtsproblemen en artrose.

Wat is glucosamine voor paarden?
Precies hetzelfde als glucosamine voor mensen. Chemisch is er geen verschil tussen glucosamine die voor mensen, en glucosamine die voor paarden wordt gebruikt. Er kan wél een verschil in kwaliteit bestaan, maar dat is met GlucoHorse niet het geval. Glucohorse bevat namelijk alleen human grade glucosamine.

Glucosamine, chemische structuur

Waarom is glucosamine zo belangrijk?
Het lichaam heeft glucosamine nodig als grondstof om glycosaminoglycanen te kunnen aanmaken. Dat is zowel bij mensen als paarden het geval. Glycosaminoglycanen (GAG's) zijn stoffen als hyaluronzuur, chondroïtinesulfaat, heparine, dermatansulfaat en keratansulfaat. GAG's zijn erg belangrijk voor de conditie, het onderhoud en het herstel van alle bindweefsels. Het gaat dan over de huid, pezen, ligamenten, botten en (gewrichts)kraakbeen. Daarnaast vormen GAG's een essentieel onderdeel van de gewrichtsvloeistof.

Welk effect heeft glucosamine bij paarden met artrose?
Artrose is een progressieve en degeneratieve ziekte van de gewrichten. Progressief betekent dat de ziekte over de jaren heen alsmaar erger wordt. Degeneratief betekent dat de gewrichten beschadigd raken, en alsmaar minder goed functioneren. Glucosamine kan de progressie van artrose afremmen, en het gewricht beschermen. In combinatie met een aangepast management kan een paard met artrose goed en vrij van pijn blijven functioneren.

Hoe werkt glucosamine bij paarden?
Kort samengevat, glucosamine verbetert de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof. Dat heeft een dubbel effect.

 • Het gewricht wordt beter 'gesmeerd'.
  Op die manier vermindert de irritatie, neemt de ontsteking af, en verdwijnt gaandeweg de pijn.
 • Het gewrichtskraakbeen wordt beter gevoed.
  Op die manier wordt het resterende kraakbeen beschermd tegen verdere afbraak.

Bestaan er verschillende soorten glucosamine?
Ja en neen. Glucosamine is glucosamine, maar zuivere glucosamine bestaat niet. In zuivere vorm is glucosamine namelijk niet erg stabiel. Daarom wordt het altijd aangeboden in een chemische verbinding, en die verbinding kan verschillend zijn.
Er bestaan drie soorten: N-acetyl glucosamine, glucosamine hydrochloride en glucosaminesulfaat. Bij paarden heeft glucosaminesulfaat de grootste biologische beschikbaarheid. Dat wil zeggen dat glucosaminesulfaat door paarden het best wordt opgenomen. GlucoHorse bevat dan ook alleen glucosaminesulfaat.

Hoe wordt glucosamine gemaakt?
Op twee manieren. Enerzijds door het raffineren van het pantser van schaaldieren, en anderzijds door fermentatie van granen.

 • Mariene glucosamine wordt gemaakt van (zee)schaaldieren.
  Dit is de klassieke vorm van glucosamine, de vorm die het meest gebruikt wordt.
 • Vegetarische glucosamine wordt gemaakt door de fermentatie van granen.
  Deze relatief 'nieuwe' vorm van glucosamine is 100% plantaardig.

Bij GlucoHorse zijn beide vormen beschikbaar. GlucoHorse Rood is klassieke glucosamine, GlucoHorse Groen is vegetarische glucosamine.

Waarom is GlucoHorse beter dan andere merken?
Omdat het écht werkt. Niet op papier, maar in de dagelijkse praktijk. Alleen met GlucoHorse worden bij paarden zoveel positieve resultaten gerapporteerd.

 

Naar het voorblad...
Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email