⌂GlucoHorse
Veel supplementen moeten het hebben van mooie slogans. GlucoHorse daarentegen bewijst zich dag na dag in de praktijk. Op deze pagina vertellen paardenmensen in hun eigen woorden over hun persoonlijke ervaringen met GlucoHorse.

Marcel en Melbourne

Melbourne was een apart veulen, maar toen hij twee jaar werd kreeg de jonge hengst een slecht keuringsrapport. Sesambeentjes onvoldoende, straalbeen klasse 3-4. Fokker Marcel zat met de handen in het haar. Omdat hij eerder al goede ervaringen had met GlucoHorse Groen besloot hij het nog een keer te proberen.

Hallo,

Wij fokken dressuurpaarden voor de hogere dressuursport. Normaal gaat alles goed, maar af en toe heb je te maken met paarden die röntgenologisch niet helemaal 100% zijn of waarbij fysiek de leeftijd een rol gaat spelen.

Voor Florina een merrie geboren in 2005 was ik op zoek naar een plantaardig middel dat de pezen en gewrichten kon ondersteunen. Via Google kwam ik bij GlucoHorse terecht en ik dacht niet geschoten is altijd mis. Na een aantal maanden gebruik gemaakt te hebben van GlucoHorse Groen kan ik stellen, dat de mobiliteit van Florina sterk verbeterd is. Haar benen zijn niet meer dik, ze gebruikt alle vier haar benen weer (vaak stond ze stil op drie benen) en geniet van haar “oude” dag.

Melbourne (Millenium).

Op 9 juni 2017 is Melbourne geboren. Een hengstveulen waarvan ik direct dacht, dat wordt een heel goed dressuurpaard. Qua uitstraling en type een plaatje om te zien. Wij maken op 2-jarige leeftijd röntgenfoto’s van onze veulens, zo ook van Melbourne. Van het keuringsrapport schrokken we nogal. Voor zijn sesambeenderen en straalbeen kreeg hij een klasse 3-4 indeling. En dan krijg je van de dierenarts te horen, dat schade aan sesambeenderen en straalbeen onomkeerbaar is. Dan blijft er van een talentvol dressuurpaard niets meer over.

Nu ben ik niet zo van het opgeven van een paard en probeer ik er het beste van te maken. We hebben Melbourne de wei opgestuurd en hoopten (omdat hij nog zo jong was), dat er toch nog verbetering zou optreden. De foto’s die we als driejarige lieten nemen lieten al wel verbetering zien aan de sesambeenderen, maar nog niet aan het straalbeen. Omdat de resultaten bij het gebruik van GlucoHorse bij Florina zo opvallend waren besloot ik een laatste poging te wagen.

We hebben drie dingen gecombineerd, waarbij GlucoHorse Groen één van de onderdelen was. Het resultaat na vier maanden is opvallend. De sesambeenderen zijn nu geheel in orde en bij het straalbeen hebben we het na 4 maanden over een klasse 2-3 indeling. Wetenschappelijk kan ik niet onderbouwen wat GlucoHorse Groen in het proces heeft gedaan, maar we zijn super blij met het resultaat. Wanneer zich dit zo doorzet heeft Melbourne toch nog een toekomst als gezond dressuurpaard.

Met vriendelijke groet,

Marcel (Winterswijk, NL)