⌂GlucoHorse
Veel supplementen moeten het hebben van mooie slogans. GlucoHorse daarentegen bewijst zich dag na dag in de praktijk. Op deze pagina vertellen paardenmensen in hun eigen woorden over hun persoonlijke ervaringen met GlucoHorse.

Michèle en Sundancer

Begin april vorig jaar kreeg Sundancer te maken met ernstige artrose. Zo ernstig, dat de twintigjarige ex-draver nog nauwelijks overeind kon komen. Zijn eigenaresse stond op het punt om Sundancer te laten inslapen. Alleen, afgezien van de artrose was de ruin zo fit en levenslustig, dat Michèle die laatste beslissing (nog) niet wou nemen. Ze besloot om eerst GlucoHorse te proberen. Drie maand later zag ze beterschap, en acht maand later liep Sundancer opnieuw vrolijk in het rond. Geen pijn, en geen beperkingen meer. Sundancer zal wel een typische 'best responder' zijn geweest, maar het blijft een verbluffend herstel. Wat dit geval echter zo bijzonder maakt, is het feit dat er beelden van bestaan. Beelden zonder, en beelden mét GlucoHorse. Die beelden liegen niet.

Beste GH-team,

ik wil jullie graag iets vertellen over mijn ervaringen met GlucoHorse.

Mijn paard Sundancer is een ex-draver. Zijn leeftijd is niet precies bekend, maar hij moet twintig tot tweeëntwintig jaar zijn. Ik heb hem nu elf jaar in mijn bezit. Wij passen enorm goed bij elkaar, want we hebben hetzelfde temperament, wat je Temperament met een hoofdletter kunt noemen. Sundancer is niet altijd de gemakkelijkste geweest, maar nu zijn wij goed op elkaar ingesteld, en hij gaat voor mij door het vuur. Ik heb Sundancer leren tölten, wat hem nog specialer maakt. Toen ik hem pas had was hij nogal vurig, en vooral in groep moeilijk te rijden. Met de jaren is hij rustiger geworden, en ik heb een bijrijder gezocht die hem wat meer beweging kan geven. Dat is beter voor zijn artrose.

Dat Sundancer artrose heeft, werd voor het eerst duidelijk in het voorjaar van 2009. Dat ging eigenlijk vrij snel. Sundancer was hooguit wat stijver dan gebruikelijk, maar op een dag zag ik tot mijn grote schrik dat hij erg veel moeite had om overeind te komen. Zoals op het filmpje te zien is had Sundancer na het rollen bijna vijf minuten nodig om recht te staan. Dat was verschrikkelijk om te zien. Ik heb metéén de dierenarts gebeld. Die stelde een ernstige vorm van artrose vast, en schreef Metacam voor. Metacam is een pijnstiller en een ontstekingsremmer, maar dat kun je niet blijven geven. Naar mijn gevoel kon het zo niet verder. Ik dacht dat ik Sundancer zou moeten laten inslapen. Alleen, afgezien van de artrose was hij nog zo fit en levenslustig, dat ik die beslissing op dat moment (nog) niet wou nemen.

April 2009. Door ernstige artrose heeft Sundancer erg veel moeite om recht te staan. Dit filmpje werd gemaakt om aan de dierenarts te laten zien. Het toont pijnlijke momenten, en bevat beelden die gevoelige kijkers als schokkend kunnen ervaren.

December 2009. Sundancer krijgt sinds acht maand GlucoHorse. Het verschil is duidelijk. De twintigjarige ruin beweegt zich opnieuw vlot en gemakkelijk, en komt na het rollen zonder enig probleem overeind (beelden rollen vanaf 1.19 min.).

De dierenarts had gesproken over een voedingssupplement. Na wat opzoekingswerk op het internet kwam ik bij GlucoHorse terecht. Aan 30 euro per maand ook op lange termijn betaalbaar, en hoog gedoseerd. Eerlijk gezegd, ik begon er zonder veel hoop aan. En toch, na een maand of drie zag ik voorzichtig beterschap. Alleen, ik wist eerst niet zeker of dat met het effect van GlucoHorse, of met het warmere weer te maken had. Gelukkig bleef Sundancer dag na dag verbeteren. Ondertussen zijn we putteke winter, en wat voor een winter! November erg nat, december, januari, en februari verschrikkelijk koud, ijzel, sneeuw ... En Sundancer? Het is nauwelijks te geloven, maar die loopt opnieuw vrolijk in het rond. Fit en monter, en op het tweede filmpje is te zien dat hij zich gemakkelijk en zonder pijn beweegt. Overeind komen doet hij nu in een paar seconden, en dat is echt geen momentopname. Aan laten inslapen hoef ik gelukkig niet meer te denken. Ik ben héél dankbaar dat Sundancer zo'n fantastisch herstel heeft gemaakt, en ik zal GlucoHorse trouw blijven gebruiken.

Update 2020

Ik heb Sundancer meer dan tien jaar GlucoHorse gegeven, maar nu moet ik melden dat ik Sundancer een maand geleden heb laten gaan. Hij heeft de mooie leefijd van 32 jaar bereikt. Ik heb hem gereden tot zijn 30 jaar, maar nu was hij op en ik wou niet wachten tot hij echt zou beginnen afzien. Het inslapen is sereen en vredig gegaan. Dankzij Glucohorse heeft Sundancer nog meer dan tien mooie jaren gekend. Slaap zacht beste vriend.

Michèle (Zoersel, B)

Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email