⌂GlucoHorse

Veelgestelde vragen (2)

 • Is GlucoHorse een wondermiddel?
  Neen. Van GlucoHorse zijn spectaculaire resultaten bekend, maar wonderen zijn niet van deze wereld. Artrose is een ziekte die niet geneest. De behandeling van artrose bij paarden moet dan ook vooral gericht zijn op het afremmen en onder controle houden van de aandoening. Dat kan alleen met een goed management. GlucoHorse is een onderdeel van dat management. Hoe beter het management voor elkaar is, hoe krachtiger GlucoHorse zal werken. Lees hier meer over het management van artrosepaarden: link.

 • Dierenarts bekijkt paard dat aan de hand in draf wordt getoond.
 • Hoeveel kost één pot GlucoHorse, en hoe lang kan ik daar mee verder?
  GlucoHorse bestaat in twee varianten, namelijk GlucoHorse Rood (klassieke glucosamine) en GlucoHorse Groen (vegetarische glucosamine). Eén pot GlucoHorse Rood kost 30 euro (incl. Btw). Eén pot GlucoHorse Groen kost 37 euro (incl. Btw), maar bij wijze van introductie wordt ook GlucoHorse Groen voor het ogenblik aangeboden aan 30 euro per pot. Iedere pot bevat 32 dagdosissen van 12 gram. Op die manier hebt u met één pot GlucoHorse ruim voldoende om een volwassen rijpaard (tot 600 kg) gedurende één maand te behandelen. Bij pony's mag de dosis aangepast worden aan het gewicht. Bij een bestelling van meerdere potten krijgt u altijd stapelkorting. Lees hier meer over prijzen en kortingen: link.

 • Hoe lang moet ik wachten om het effect van GlucoHorse te zien?
  Gemiddeld ongeveer één tot twee maanden, al is dat moeilijk te voorspellen. Er zijn namelijk sterke individuele verschillen, afhankelijk van de ernst van het geval, en van de respons van uw paard of pony. Het is mogelijk dat u al na veertien dagen een duidelijk effect ziet, maar het kan ook drie maanden duren. Het is erg belangrijk om niet alleen GlucoHorse te voeren, maar terzelfdertijd een aangepast management op te zetten. Als het uitzonderlijk toch zou gebeuren dat u bij uw paard zelfs na zes maanden geen beterschap ziet, heeft het weinig zin om de behandeling met GlucoHorse verder te zetten. In dat geval reageert uw paard/pony waarschijnlijk niet of onvoloende op glucosamine, of heeft het probleem een andere oorzaak.

 • Kan ik na verloop van tijd overgaan op een lagere dosering, of de behandeling met GlucoHorse stopzetten?
  Neen. GlucoHorse zorgt voor het behoud van het kraakbeen, en houdt de gewrichten soepel, maar slijtage blijft altijd op de achtergrond aanwezig. Als de dosis verminderd, of de verzorging gestopt wordt, zal het positief effect van GlucoHorse nog enige tijd aanhouden. Vroeg of laat steekt het probleem echter opnieuw de kop op.

 • Is GlucoHorse veilig bij langdurig gebruik?
  Zeer veilig. Naar het gebruik van glucosamine over lange periodes (drie jaar en langer) werd veel onderzoek verricht. Daarbij werden geen noemenswaardige bijwerkingen vastgesteld.

 • Werkt GlucoHorse ook bij OCD?
  Neen. Glucosamine wordt ingezet voor het behoud van gezonde gewrichten. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat glucosamine ook de kwaliteit van banden en pezen ondersteunt. OCD is echter grotendeels een genetisch bepaalde aandoening. Glucosamine kan de gevolgen van OCD (beschadigingen aan het gewrichtskraakbeen) helpen opvangen, maar aan het ontstaan van OCD zelf kan glucosamine niets veranderen. Dat kan trouwens geen enkel supplement.

Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email