⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (23)

  • Hallo,

    Ik heb een vraagje over jullie glucohorsesupplement. Ik voer dit sinds kort (ongeveer een maand) ter preventie en om uit te proberen of ik verbetering zie, omdat ik denk dat mijn pony misschien last van artrose zou kunnen hebben. Ze is 22 jaar en loopt alleen op de volte en aan de longe rechtsom kreupel. Linksom en rechtuit loopt ze wel goed.. Ik ben met de eerste pot bezig, zie nog niet veel verandering, maar ik denk dat ik daar nog wat langer de tijd voor moet nemen.. Mijn vraag echter is het volgende: hoeveel suiker of fructaan zit er in het supplument? Ik kan dit namelijk op de pot niet vinden. Er staat wel dat er natuurlijk appelaroma in verwerkt zit wat ook goed te ruiken is aan de heerlijke zoete geur! Maar hoe hoog is het fructaangehalte? Mijn pony is namelijk gevoelig voor hoefbevangenheid, waardoor ik hier voorzichtig mee moet zijn. Ik hoop dat u hier een antwoord op heeft voor mij.

    Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet, Claudia

    Beste Claudia,

    glucosamine bevat geen fructaan. Dat komt nl. alleen voor in grassen, bepaalde planten, en in mindere mate in graangewassen zoals rogge, gerst, en tarwe. Ook het appelaroma is volledig vrij van fructaan.

    Glucosamine zélf daarentegen is een aminosuiker. Om het eenvoudig te houden, dat is een verbinding van eiwit met suiker, zodat glucosamine (en dus ook GlucoHorse) wel degelijk suiker bevat. Alleen, laat ik je maar metéén gerust stellen. Er bestaat geen enkele link tussen het gebruik van glucosamine en hoefbevangenheid. Met andere woorden, je kunt GlucoHorse zonder enig probleem blijven gebruiken bij je pony.

    Het klopt dat er op het internet verhalen circuleren die suggereren dat glucosamine insulineresistentie in de hand zou werken, wat dan weer met hoefbevangenheid in verband zou kunnen staan. Die verhalen zijn gebaseerd op één onderzoek waar ratten per infuus (!) gigantische hoeveelheden glucosamine kregen toegediend. Onder die omstandigheden bleek dat de insuline-sensitiviteit inderdaad verminderde, maar dat heeft absoluut niets te maken met een normale dosering van 8.800 mg/dag bij een volwassen paard.

    Bij het toedienen van een normale dosering glucosamine werd herhaaldelijk aangetoond dat de werking van insuline niet wordt verstoord, ook niet bij langdurig gebruik. Integendeel, een studie die in 2005 werd gepubliceerd kwam tot de vaststelling dat glucosamine net een beschermend effect heeft tegenover atherosclerosis (bloedvatvernauwing, in de volksmond aderverkalking), één van de belangrijkste problemen bij diabetes.

    Kortom, GlucoHorse is volkomen veilig, ook bij paarden/pony's die gevoelig zijn voor hoefbevangenheid. Het is trouwens goed om de zaak even in perspectief te plaatsen. Een gemiddelde pony eet per dag makkelijk 10 tot 20 kg ruwvoer, eventueel aangevuld met één tot twee kilogram krachtvoer (granen, biks, muesli). In vergelijking met de hoeveelheid glucose die een pony op die manier verwerkt, verdwijnt een dosis van 4 tot 5 gram glucosamine in het niets. Natuurlijk, er zijn veel supplementen op de markt, die verkocht worden in "grote" verpakkingen van één tot meerdere kilo's, maar in werkelijkheid nauwelijks glucosamine, maar vooral veel vulmiddel bevatten. Als vulmiddel wordt dan dextrose of fructose gebruikt, en op die manier kom je al snel tot veel hogere hoeveelheden suiker per dag. GlucoHorse daarentegen bevat geen vulmiddel, en dus ook geen toegevoegde suikers.

    Dit is een lang verhaal geworden, maar ik hoop dat je met deze informatie geholpen bent. Nog veel succes met je pony, GH Team

  • Dag,

    Op dit moment gebruik ik Glucohorse voor mijn paarden, deze week gebruik ik het 4 weken, ik merk er nog niets van. Mijn vriendin wil Cortaflex gaan gebruiken, de vraag eigenlijk is waarom Glucohorse en niet Cortaflex? Gezien de bestanddelen van Cortaflex:

    • Cortaflex - Gegarandeerde werking binnen 5 dagen! - Dopingvrij!
    • Ingrediënten:
      • Hyaluronzuur - Verbetering Gewrichtsvloeistof (Synovia) ~ Gewrichtssmering
      • Glutamine - Bouwsteen van Glucosamine Sulfaat
      • Glycine - Bouwsteen van Chondroitine Sulfaat
      • Proline - Bouwsteen van Chondroitine Sulfaat
      • Glutaminezuur - Bouwsteen van Chondroitine Sulfaat
      • Glucuronzuur - Bouwsteen van Chondroitine Sulfaat
      • Mangaan Sulfaat
      • Zwavel - Methylsulfonylmethaan (M.S.M.)
      • Vitamine B6
      • Koper Sulfaat
      • Asparaginezuur

    Zit er wel erg veel in, maar volgens haar kan het één weer niet zonder het ander wil je een goede werking hebben, waarom zou dit dan beter zijn? Graag verneem ik een antwoord van jullie,

    Met vriendelijke groet, Tamara

    Beste Tamara,

    iedereen moet natuurlijk zijn eigen keuzes maken, maar Cortaflex kun je als supplement maar moeilijk serieus nemen. Gegarandeerde werking binnen 5 dagen? Met alle respect, maar zo'n slogan is te gek om los te lopen. Even nadenken. Artrose is een sluipende aandoening, die maand na maand, jaar na jaar verder woekert, zonder dat iemand het écht in de gaten heeft. Daarbij wordt alsmaar meer bot en kraakbeen vervormd en vernield, wat samen gaat met irritatie en ontstekingen, en dat zal Cortaflex eventjes in vijf dagen oplossen? Wat een onzin. In werkelijkheid werkt glucosamine vanaf dag één. Alleen, het vraagt tijd voor de schade enigszins kan gerepareerd worden, en het kan makkelijk twee tot drie maand duren voor beterschap zichtbaar wordt. Dat is ook niet meer dan logisch.

    Verder, voor alle duidelijkheid, Cortaflex bevat dan wel allerhande ingrediënten, maar het bevat geen glucosamine. Bij Cortaflex gaat het om elementaire stoffen, die (eventueel) als voorlopers van glucosamine kunnen beschouwd worden. Theoretisch (op papier) is het mogelijk dat het lichaam met deze voorlopers zelf glucosamine aanmaakt, maar of dat in de praktijk ook werkelijk gebeurt, werd nog nooit bewezen. Met GlucoHorse daarentegen krijgt een paard metéén zuivere glucosamine, en dat biedt hoe dan ook meer zekerheid.

    En tenslotte, het prijsverschil spreekt voor zichzelf.

    Beste groeten, GH Team