⌂GlucoHorse

Veelgestelde vragen (3)

 • Wat moet ik denken van supplementen met extra hyaluronzuur (HA)?
  Hyaluronzuur is een middel dat werkt bij gewrichtsproblemen, maar uitsluitend als het met een injectienaald rechtstreeks in het gewricht wordt gespoten. Hyaluronzuur heeft namelijk een zeer groot moleculair gewicht. Bij orale toediening wordt het niet opgenomen door het lichaam. Het extra hyaluronzuur in bepaalde supplementen heeft dan ook geen enkel effect.

 • Paard rennend in de weide.
 • GlucoHorse is een poeder. Ik heb gelezen dat vloeibare glucosamine beter wordt opgenomen. Klopt dat?
  Absoluut niet. Vloeibare glucosamine bestaat namelijk niet. Het gaat om 'standaard' glucosamine die door de fabrikant in water (alcohol, enz.) werd opgelost, en in een fles verpakt. Voor het lichaam maakt dat geen enkel verschil. Als er tussen beide vormen al verschil zou bestaan, dan is dat in het voordeel van het glucosaminepoeder. Glucosamine is namelijk chemisch minder stabiel na oplossing in water. De kwaliteit van op voorhand opgeloste glucosamine gaat op die manier veel sneller achteruit.

 • Wat is het verschil tussen GlucoHorse Rood en GlucoHorse Groen?
  Functioneel bestaat er geen enkel verschil tussen GlucoHorse Rood en GlucoHorse Groen. GlucoHorse Rood en Groen hebben precies dezelfde eigenschappen en precies dezelfde werking.
  Het enige verschil zit in de oorsprong van het product. GlucoHorse Rood bestaat uit glucosamine die afkomstig is van schaaldieren (klassieke glucosamine). GlucoHorse Groen daarentegen bestaat uit glucosamine die afkomstig is van gefermenteerde granen (vegetarische glucosamine).
  Omdat het zuiver plantaardig is, staat GlucoHorse Groen dichter bij het natuurlijk voedingspatroon van het paard. Voor eigenaars die hun paard zo natuurlijk mogelijk proberen te voeren kan dat belangrijk zijn, maar nogmaals, qua eigenschappen en werking maakt het geen enkel verschil.
  Net zoals dat bij mensen (sporadisch) voorkomt, bestaan er paarden die een allergie hebben voor schaal- en schelpdieren. Het is zeldzaam, maar voor dergelijke paarden is GlucoHorse Groen een uitkomst.
  Anderzijds is het zo dat aan GlucoHorse Rood een natuurlijk appelaroma wordt toegevoegd, wat bij GlucoHorse Groen niet het geval is. Dat appelaroma zorgt ervoor dat vrijwel alle paarden GlucoHorse Rood gemakkelijk eten, wat dan weer een uitkomst kan zijn voor paarden die erg kieskeurig zijn wat hun voer betreft.

 • Waarom moet ik van GlucoHorse Groen twee, en van GlucoHorse Rood maar anderhalf maatschepje geven per dag?
  Omdat GlucoHorse Rood een groter soortelijk gewicht heeft dan GlucoHorse Groen. Met andere woorden, één maatschepje GlucoHorse Rood weegt méér dan één maatschepje GlucoHorse Groen. Om aan dezelfde dagdosis te komen moet je van GlucoHorse Rood anderhalf maatschepje, en van GlucoHorse Groen twee maatschepjes gebruiken.

 • Hoe moet ik GlucoHorse bewaren?
  Na ieder gebruik de pot goed sluiten. Koel, droog en uit fel licht bewaren.

Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email