⌂GlucoHorse

GlucoHorse: zuiver glucosaminesulfaat

GlucoHorse is een voedingssupplement dat werd ontwikkeld om bij pony's en paarden de gewrichten gezond en het bewegingsapparaat soepel te houden. GlucoHorse bevat geen mysterieuze toevoegingen of exotische ingrediƫnten, maar uitsluitend functionele bestanddelen. Het werkzaam bestanddeel van GlucoHorse is glucosaminesulfaat.

Paard dat een galopwissel springt.

Van glucosamine bestaan nog twee andere vormen, namelijk N-acetyl glucosamine en glucosamine hydrochloride (HCl). De bio-beschikbaarheid van N-acetyl glucosamine en glucosamine HCl is echter veel kleiner dan van glucosaminesulfaat. Met andere woorden, N-acetyl glucosamine en glucosamine Hcl worden door het lichaam veel minder goed opgenomen.

In een recent onderzoek (link) aan de universiteit van Montreal kregen acht merries ofwel glucosaminesulfaat, ofwel glucosamine HCl toegediend. Vervolgens werd op vaste tijdstippen de concentratie glucosamine in het bloed en in de gewrichtsvloeistof gemeten. De onderzoekers stelden vast dat glucosaminesulfaat meer dan anderhalve keer beter wordt opgenomen dan glucosamine HCl. Daarenboven bleef met glucosaminesulfaat de glucosamine ook veel langer in het bloed en de gewrichtsvloeistof aanwezig. Kortom, sulfaat is duidelijk superieur aan andere vormen van glucosamine.

Glucosaminesulfaat wordt al jaren ingezet voor het behoud van soepele gewrichten en gezond kraakbeen. Het gaat om een aminosuiker dat van nature in het lichaam voorkomt. Glucosamine wordt gebruikt bij de opbouw en het onderhoud van kraakbeen, gewrichtskapsel, pezen en andere 'bindweefsels'. Het speelt daarnaast een positieve rol bij het in stand houden van de gewrichtsvloeistof. Dat laatste is erg belangrijk. Kraakbeen bevat namelijk geen bloedvaten, en wordt uitsluitend via de gewrichtsvloeistof gevoed. Glucosaminesulfaat werd als voedingssupplement eerst ontdekt en toegepast in de paardenwereld. Pas later werd het supplement ook bij mensen algemeen gebruikt.

Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email