⌂GlucoHorse
Veel supplementen moeten het hebben van mooie slogans. GlucoHorse daarentegen bewijst zich dag na dag in de praktijk. Op deze pagina vertellen paardenmensen in hun eigen woorden over hun persoonlijke ervaringen met GlucoHorse.

Marleen en Faro

Toen haar bruine ruin Faro alsmaar moeilijker begon te lopen, liet Marleen haar dierenarts komen. Die trok een bedenkelijk gezicht. Ringbeen, met een ongunstige prognose. Voor Faro leek het einde nabij, maar dankzij een aangepast rijgedrag én GlucoHorse, kon Marleen het tij doen keren...

Faro, onze vijftienjarige ruin, dankt het herwinnen van zijn vitaliteit, en het wegnemen van zijn chronische pijn aan GlucoHorse. Faro is een recreatiepaard zonder indrukwekkende stamboom of oogverblindende prestaties, maar samen met onze tweede ruin Paladeux bezorgt hij ons veel vreugde. Hij heeft dan ook een enorme emotionele waarde.

Faro, de bruine ruin van Marleen

Vorig jaar, enkele maanden nadat we hem gekocht hadden, merkten we dat hij wat moeizamer begon te lopen en vooral last kreeg aan de voorbenen. Na uitgebreid onderzoek bleek hij aan ringbeen te lijden, met als prognose dat hij nog enkele maanden als rijpaard te gaan had en dan ongeschikt zou zijn, ja zelfs te veel pijn zou hebben om nog te kunnen stappen. Om hem zo weinig mogelijk pijn te laten lijden en hem nog zo lang mogelijk een zinvol bestaan te kunnen geven, pasten we ons rijgedrag aan. En we begonnen GlucoHorse te geven.

Het ging geleidelijk, maar nu is hij er duidelijk weer veel beter aan toe. Hij voelt zich overduidelijk veel beter in zijn vel, hij is speelser, brutaler en durft zelfs al eens van zich af te bijten als Paladeux hem weer probeert op te jagen. Zijn lieve, meegaande karakter heeft bij behouden, maar lichamelijk lijkt hij bevrijd van pijn en beperkingen. De wat minder intensieve wandelingen vindt hij maar slappe kost en hij zou maar al te graag iets pittiger uit de hoek komen. Maar als een echte mensenvriend doet hij dat niet als zijn ruiter hem dat niet vraagt. Het verschaft ons ook veel plezier te zien hoe hij zich zorgeloos en zonder pijn amuseert met zijn maatje Paladeux en geniet van wat aandacht of een ritje.

Faro is er nu vijftien, en we hopen hem met GlucoHorse en het vermijden van zware belasting nog meerdere jaren bij ons te kunnen houden, en te genieten van zijn vriendelijkheid en aanhankelijkheid. Wij merken elke dag dat deze aanpak zijn welzijn ten goede komt. GlucoHorse heeft in onze mening zeker bijgedragen aan zijn herstel, en we zullen het zeker blijven geven om hem in deze toestand te houden.

Marleen (Poperinge, B)

Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email