⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (45)

 • Goedemorgen,

  Bij mijn 20 jarige haflinger is ernstige artrose in de knie in het achterbeen geconstateerd met beschadigingen aan de meniscus, ze was ook ernstig kreupel. Ze heeft nu pijnstilling (buut) dat moet ik 3 weken gebruiken en het gewricht gaat evt. nog ingespoten worden. Mocht dit allemaal niet baten is het helaas einde verhaal. Ik vroeg me af of de glucohorse bij haar evt. ook zou kunnen helpen.

  Graag uw reactie.

  Dorien

  Ik vergat nog te vragen of GlucoHorse gelijktijdig met de pijnstiller buut gebruikt kan worden.

  Beste Dorien,

  echt jammer dat je Haflinger dit moet overkomen.

  Wat de artrose betreft, we hebben ondertussen zoveel ervaring dat ik met vrij grote zekerheid kan zeggen dat GlucoHorse je merrie zal helpen. GlucoHorse verbetert namelijk de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof. Dat heeft voor gevolg dat de irritatie in het gewricht vermindert, de ontsteking geleidelijk aan wegebt, en uiteindelijk ook de pijn verdwijnt. Daarnaast wordt het gewrichtskraakbeen beter gevoed. Dat hele proces heeft zijn tijd nodig, maar na maximaal twee tot drie maanden moet je duidelijk beterschap zien.

  De letsels aan de meniscus zijn een ander verhaal. Op dat vlak zal GlucoHorse wel enig, maar geen doorslaggevend effect hebben. Beschadigingen aan de meniscus genezen spontaan, zolang de meniscus niet echt gescheurd is. Ook dat is echter een kwestie van veel tijd en veel geduld. Je zult toch moeten rekenen op vier tot zes maand stalrust/paddockrust.

  Tenslotte nog iets over het gebruik van butazolidine. Misschien is het verstandig om buut te vervangen door Metacam of Equioxx. Hier meer uitleg: link. GlucoHorse kan trouwens zonder probleem samen met butazolidine, Metacam of Equioxx gebruikt worden.

  In ieder geval veel succes gewenst,
  GH Team

 • Goedenmiddag,

  wij hebben een vraag aan uw team. Ons paard/E-pony is nu 18 jaar oud, zij heeft twee jaar terug een behoorlijke peesblessure gehad. Hierdoor is zij bijna zeven maanden uit de roulatie geweest. Voordat zij bij ons kwam heeft zij in de L2 gelopen met dressuur. Afgelopen maand liep onze dame niet rad links voor, de veearts is erbij geweest en zij is op de scan geweest, hier werd geconstateerd geen peesblessure maar een irritatie/ontsteking in de peesschede. Zij heeft hiervoor een injectie gehad en na een week of drie mochten wij weer opbouwen. Dit ging goed tot anderhalve week geleden, zij bleef onregelmatigheden vertonene ten tijde van arbeid. Het is nu zelfs zo dat ze op eieren loopt, vind het helemaal niet leuk wanneer wij haar rijden, en haar oren heeft zij plat in haar nek liggen.

  Onze vraag is dan ook aan u zou Glucohorse voor haar goed zijn, of heeft zij inderdaad zoveel slijtage dat wij ons paardje niet meer kunnen behandelen?

  Met vriendelijke groet,
  Nanc en Bianca

  Beste Bianca,

  laat ik je metéén gerust stellen, er is geen sprake van dat je paard niet meer zou kunnen behandeld worden. Alleen, een ontsteking van een peesschede is nu éénmaal een vervelende aandoening, die gemakkelijk opnieuw opspeelt, en veel tijd vraagt om écht helemaal te genezen.

  Je paard heeft een injectie gekregen waarmee ze korte tijd beter was. Jammer genoeg loopt de merrie nu opnieuw "op eieren", en ze vindt het niet prettig om aan het werk gezet te worden. Dat betekent klaar en duidelijk dat de ontsteking misschien even onderdrukt werd, maar nog lang niet verdwenen is. Ik zou je dan ook willen aanraden om je paard metéén op rust te zetten, en de dierenarts opnieuw te roepen. Waarschijnlijk zal hij een tweede injectie geven, of je paard behandelen met ontstekingsremmers.

  Daarnaast kan ook GlucoHorse helpen. Een peesschede is namelijk gevuld met synoviale vloeistof, en GlucoHorse verbetert net de kwaliteit van die vloeistof. Op die manier kan de pees gemakkelijker bewegen, en vermindert de irritatie van de peeschede. Uiteindelijk zou dan ook de ontsteking moeten verdwijnen.

  Met vriendelijke groeten,
  GH Team

 • Hallo,

  Ik heb 2 maand geleden een paard gekocht. Hij is een lieve man van 4 jaar en wij zijn erachter gekomen dat hij ernstige artrose heeft aan beide kanten van het si gewricht. De dierenarts zegt dat ik beter niet meer kan rijden en adviseert euthansie. Ik zie veel ongemak bij mijn paard. Hij is niet kreupel maar heeft veel ongemak in stal bij stilstaan. Staat bijvoorbeeld wijdbeens. Hebben jullie dergelijke casus eerder gehoord en zo ja hebben jullie ook positie ervaring met jullie product. Ik ben ten einde raad. Ik zie dat mijn vriend last heeft. Hij heeft wel toegestaan dat ik hem heb beleerd.

  Groet, Mirte

  Beste Mirte,

  problemen in de SI-regio komen bij paarden niet zo heel veel, maar toch af en toe voor. Het lijkt er trouwens op dat er de laatste jaren meer gevallen geconstateerd worden dan pakweg 15 jaar geleden.

  Het goed nieuws is dat SI-gewrichten synoviale gewrichten zijn, het zijn dus gewrichten die "gesmeerd" worden door gewrichtsvloeistof. GlucoHorse verbetert net de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof. Op die manier heeft GlucoHorse een positief effect op het functioneren van het gewricht. Dat is bij alle synoviale gewrichten, en dus ook bij de SI-gewrichten het geval.

  GlucoHorse zal je paard ongetwijfeld helpen. Of dat ook genoeg zal zijn om hem helemaal goed te krijgen is moeilijk te voorspellen. Uiteindelijk kun je het alleen te weten komen door het te proberen.

  Je dierenarts adviseert euthanasie. Eerlijk gezegd vind ik dat zeer voorbarig. Bij een vierjarig paard, dat zelfs niet kreupel loopt, probeer je eerst alle andere mogelijkheden voor je aan euthanasie denkt. Daarnaast geloof ik dat er een redelijke kans bestaat dat je paard opnieuw fit raakt.

  Veel succes gewenst,
  GH Team