⌂GlucoHorse
GlucoHorse heeft een positief effect bij paarden met gewrichtsproblemen of artrose. Toch is het geen wondermiddel. Wondermiddelen bestaan nu éénmaal niet. Om een artrosepaard zo goed mogelijk te laten functioneren is een aangepast management nodig. GlucoHorse is één onderdeel van dat management.

Tip 2: probeer krappe wendingen te vermijden

Paard maakt onder zijn ruiter een wending in open terrein. Krappe wendingen moeten vermeden worden met een artrosepaard.

Als een paard een wending ingaat of op een cirkel loopt moeten de binnenbenen meer dragen. De gewrichten van de binnenbenen worden dan zwaarder belast. Vooral het binnenachterbeen moet in een wending hard werken. Hoe kleiner de wending of de cirkel wordt, hoe groter de belasting.

Paarden met artrose hebben het daar moeilijk mee. Bij artrosepaarden zijn de gewrichten sowieso al gevoelig. Forse belasting kan voor extra irritatie zorgen. Het is dan ook verstandig om met een artrosepaard krappe wendingen zoveel mogelijk te vermijden.

Dat alles betekent nog niet dat een paard met artrose geen volte zou kunnen of mogen lopen. Dat kan best, maar dan wél aan een rustig tempo, en geen tien keer na elkaar.

Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email