⌂GlucoHorse
GlucoHorse heeft een positief effect bij paarden met gewrichtsproblemen of artrose. Toch is het geen wondermiddel. Wondermiddelen bestaan nu éénmaal niet. Om een artrosepaard zo goed mogelijk te laten functioneren is een aangepast management nodig. GlucoHorse is één onderdeel van dat management.

Tip 6: luister naar wat je paard zelf aangeeft op training

Meisje geeft een kus aan haar paard. Ook paarden met artrose kunnen getraind worden.

Er is geen enkele reden waarom een paard met artrose niet zou kunnen getraind worden, en niet zou kunnen presteren in competitie. De training hoort dan wel aangepast te worden aan de mogelijkheden van het paard. Een harde training van vijftig minuten zal voor een artrosepaard niet haalbaar zijn, maar zo'n training kan gemakkelijk worden opgedeeld in blokjes van tien minuten.

Over wat wel of niet kan bestaan geen algemene regels. Voor de ruiter/eigenaar blijft het een kwestie van af te tasten wat mogelijk is, en daarbij goed te luisteren naar wat het paard zelf aangeeft. Een artrosepaard mag daags na een stevige training wel eens wat stijver zijn dan normaal, dat overkomt gezonde paarden ook, maar signalen van pijn betekenen dat de training te zwaar is geweest.

Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email