⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (38)

  • Beste GH teamleden,

    na heel veel goede berichten over jullie product wil ik mijn 18 jarige tinkermerrie Sheddy ook jullie product gaan geven. Sheddy heeft in de Z2 gelopen en is daarin Zuid Limburgs kampioen geweest toen ze 10 jaar oud was en is op haar dertiende bij ons gekomen om heerlijk als recreatiepaard oud te mogen worden. De eerste drie jaren was er niets aan de hand, maar het zware trainen naar de Z toe is haar toch teveel geweest. Na twee jaar tobben, eerst rugproblemen, daarna achter spat geconstateerd en daarna r.voor kreupel, is ze sinds vorige week weer kreupel aan haar r.voorbeen. Vorig jaar is ze uitvoerig onderzocht en er is niets gevonden, nadat ze een inspuiting heeft gehad met cortison is ze een poosje heel zuiver geweest maar nu zijn de klachten toch weer terug.

    Mijn vraag is jullie wel bekend, maar ik vind niets terug bij de vragen, nl. hoe dien ik jullie middel toe? Kan dit middel in bv een paprika (waar Sheddy dol op is) gegeven worden? Of bv een appel uitgehold of iets dergelijks, want ze krijgt nl niets anders dan hooi en kuil ivm met haar gewicht en het weinige werk wat ze verricht ivm haar spat achter en nu weer haar kreupelheid voor. Ze is nl zeer kieskeurig. Graag hoor ik dit van jullie.

    Met vriendelijke groet, Marian

    Beste Marian,

    een Tinker die gek is op paprika's, Z2 heeft gelopen, en ook nog eens Zuid-Limburgs kampioen is geweest? Jullie hebben een heel bijzonder paard op stal! Wat je vraag betreft, GlucoHorse is een poeder, dat doorgaans over het voer wordt gestrooid, maar inderdaad, als een paard geen krachtvoer krijgt kan dat natuurlijk niet. Het is een probleem dat wel eens meer opduikt, en mensen gebruiken allerhande creatieve middeltjes om GlucoHorse toch te kunnen voeren. In de slobber, in een appel, tussen twee sneetjes brood, over een handvol muesli... Dat kan allemaal perfect, zolang het paard de dosis GlucoHorse maar volledig opneemt. In een paprika is dus geen enkel probleem.

    Nog veel mooie dagen met Sheddy, GH Team

  • Hallo,

    Mijn paard krijgt sinds een half jaar glucosamine en msm zwavel bij (van een ander merk). En is sindsdien ontzettend druk. Te druk. Ik ben sinds 2 weken gestopt met de msm, omdat ik dacht daar de oorzaak lag, maar hij is nog steeds druk. Weet u waarom glucosamine voor zoveel extra energie kan zorgen? en houdt het dus in dat ik mijn paard geen glucosamine kan geven? Hij krijgt overigens al magnesium extra bij, maar dat maakt geen verschil uit.

    Mvg, Mariska

    Beste Mariska,

    ik zie geen enkele logische reden waarom je paard te druk zou worden door het voeren van een glucosamine supplement. Dat mag in principe niet gebeuren. Glucosamine bevat geen stoffen die je als oppeppend kunt omschrijven. Iets dergelijks hebben we in ieder geval met GlucoHorse nog nooit meegemaakt. Een paard op glucosamine is fris en fit, maar van overdreven energie is geen sprake. Het enige wat ik kan bedenken is dat het om een supplement gaat, waarin een vulstof wordt gebruikt die wél een opwekkend effect heeft. Dat is eventueel mogelijk, maar het klinkt eerlijk gezegd niet erg waarschijnlijk.

    Met vriendelijke groet, GH Team

  • Hallo,

    Ik weet ook niet waarom die onrust er is. Maar ik ken via internet inmiddels meerdere mensen met paarden die net zo reageren op de glucosamine als mijn paard. Zou de glucosamine niet kunnen inwerken op bijnieren of schildklier ofzo? Of op de insuline huishouding?

    Mvg, Mariska

    Beste Mariska,

    ik zou me niet metéén druk maken om verhalen die je op het internet leest. Mensen vertellen van alles en nog wat, maar zonder dat de feiten grondig gecontroleerd zijn, en zonder een behoorlijk veterinair onderzoek. Vervolgens wordt de zaak links en rechts nog wat aangedikt, en het hele verhaal gaat een eigen leven leiden.

    Van alle supplementen is waarschijnlijk naar glucosamine meest onderzoek gedaan, en nooit heeft men ook maar enige invloed op de werking van de bijnieren, de schildklier, of om het even welk ander orgaan dat hormonen produceert vastgesteld. Glucosamine is gewoon veilig, en gelukkig maar.

    Ook het verhaal dat glucosamine insulineresistentie in de hand zou werken is onzin. Juist, glucosamine is een aminosuiker. Om het eenvoudig te houden, dat is een verbinding van eiwit en suiker, zodat glucosamine (en dus ook GlucoHorse) wel degelijk suiker bevat. Alleen, een paard dat uitsluitend ruwvoer eet (gras, hooi, voordroog, enz) krijgt sowieso per dag één tot anderhalve kilogram suikers binnen (1.000 - 1.500 gram). In vergelijking met de hoeveelheid glucose die een paard op die manier verwerkt, verdwijnt een dosis van 7 tot 8 gram glucosamine in het niets.

    Natuurlijk, er zijn supplementen op de markt, die verkocht worden in "grote" verpakkingen van één tot meerdere kilo's, maar in werkelijkheid nauwelijks glucosamine, maar vooral veel vulmiddel bevatten. Als vulmiddel wordt dan dextrose of fructose gebruikt, en op die manier kom je al snel tot veel hogere hoeveelheden suiker per dag. Bij GlucoHorse is dat absoluut niet het geval. GlucoHorse bevat geen vulmiddel, en dus ook geen toegevoegde suikers.

    Bij het gebruik van zuivere glucosamine wordt de werking van insuline niet verstoord, ook niet bij langdurig gebruik. Integendeel, wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat glucosamine net tegen insulineresistentie lijkt te beschermen. Meer info vind je op onze website: link.

    Ik hoop dat je hiermee wat verder bent, GH Team