⌂GlucoHorse

Veelgestelde vragen (1)

 • Waarom moet ik mijn paard glucosamine geven?
  Omdat glucosamine je paard beschermt tegen artrose en gewrichtsproblemen. Glucosamine verbetert namelijk de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof. Dat heeft een dubbel effect. Het gewricht wordt beter gesmeerd, en het kraakbeen beter gevoed. Op die manier kan artrose afgeremd of zelfs volledig stilgelegd worden. Hier lees je meer over de werking van glucosamine: link.

 • Benen van een paard close-up in de avondzon
 • Glucosamine voor paarden is overal te koop. Bij de Welkoop, de Groene Os, de paardendrogist. En er bestaan tientallen merken. Glucosamine voor paarden van Pharmahorse, Horseflex, Pavo, of Agradi. Waarom moet ik dan voor GlucoHorse kiezen?
  Omdat GlucoHorse écht werkt. Niet op papier, maar in de dagelijkse praktijk. GlucoHorse is ondertussen ruim tien jaar op de markt, en heeft in België, Nederland, en Frankrijk duizenden paarden geholpen. Echte paarden, van échte mensen. Met geen enkel ander product worden telkens opnieuw zoveel positieve resultaten behaald. Hier lees je meer over ervaringen met GlucoHorse: link.

 • Waarom bevat GlucoHorse alleen glucosamine, en geen chondroïtine?
  Omdat het geen enkele zin heeft een paard chondroïtine te voeren. Chondroïtine is een grote molecule, die bij orale toediening niet of nauwelijks door het lichaam wordt opgenomen. Nee, dan is het veel efficiënter om glucosamine hoger te doseren. Glucosamine is namelijk een voorloper van chondroïtine. Dat wil zeggen, met de aangevoerde glucosamine is het lichaam in staat om zelf chondroïtine aan te maken. Extra chondroïtine voeren is dan ook nergens voor nodig. Meer nog, het werkt contraproductief. Onderzoek heeft aangetoond dat chondroïtine de opname van glucosamine verstoort. Worden glucosamine en chondroïtine samen ingenomen, dan vermindert de opname van glucosamine met ruim 40 procent (link). Wat in de praktijk betekent dat supplementen mét chondroïtine 40 procent minder glucosamine leveren dan het etiket aangeeft.

 • Waarom bevat GlucoHorse alleen glucosamine, en geen msm?
  Omdat msm bij paarden geen enkel therapeutisch effect heeft. Msm is een chemisch oplosmiddel (solvent) voor industrieel gebruik. Het is spotgoedkoop, en wordt verkocht voor minder dan één dollar per kg. Daarnaast wordt msm aangeprezen als een soort mirakelkuur voor allerhande aandoeningen, vanaf haaruitval over dementie tot en met kanker. In werkelijkheid is er over msm bitter weinig wetenschappelijke informatie beschikbaar. Een groot wetenschappelijk onderzoek heeft in ieder geval aangetoond dat Msm geen enkel klinisch effect heeft bij artrose. Hier lees je meer over msm: link.

 • Waarom bevat GlucoHorse alleen glucosamine, en geen duivelsklauw?
  Omdat duivelsklauw bij paarden niet veilig is in het gebruik. Duivelsklauw werkt als een ontstekingsremmer (nsaid), en het heeft alle nadelen van traditionele ontstekingsremmers. Het kan op termijn het maag-darmkanaal en de nieren beschadigen. Van duivelsklauw is verder bekend dat het bij paarden krampen veroorzaakt en koliek kan uitlokken. Duivelsklauw staat trouwens op de lijst der verboden producten, en mag niet worden gebruikt bij paarden die uitkomen in competitie.

 • Ik heb wel eens gelezen dat glucosamine voor paarden puur hoort te zijn. Is GlucoHorse puur?
  GlucoHorse bevat glucosamine met een zuiverheid tussen 99.20 en 99.60%. Het is daarmee buitengewoon puur.

Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email